Hoppa till huvudinnehåll
Diarienummer
AKTNR 276-118122

Boka Kultur i vården

Film i vården är en del av Stockholms läns landstings satsning Kultur i vården. Film Stockholm prövar metoder med filmen som verktyg där patienters delaktighet och egna skapande är i fokus.

Utifrån patienternas egna förutsättningar och önskemål, och i nära samverkan med vårdpersonalen, har vi varsamt mejslat fram våra olika pilotprojekt för film i vården. Flera av dessa projekt har sedan blivit en del av det ordinarie utbudet inom Kultur i vården och går att beställa genom programkatalogen. Ett av kulturförvaltningens uppdrag är att erbjuda kultur till de långvarigt sjuka i länet. Kulturförvaltningen kan erbjuda många kulturprogram som håller hög kvalitet - musik, teater, dans, film, högläsning med mera. Kommunala och privata vårdenheter kan välja mellan mer än 100 olika kulturprogram att boka till en subventionerat pris. Landstingets enheter erhåller programmen kostnadsfritt. Läs mer om kultur i vården på kulturförvaltningens hemsida.

Kulturnämnden ger även ekonomiskt stöd till kulturprojekt inom vården. Du kan läsa mer om projektstöd till kultur i vården här

Bild: Animatören Stanislaw Przybylski har planeringsmöte med deltagarna på Bergsunds vård- och äldreboende.