Hoppa till huvudinnehåll
Diarienummer
AKTNR 57055-117730

Nordisk Panorama

Nordisk Panorama är en unik nordisk filmfestival som presenterar det senaste inom nordiska kortfilmer och dokumentärer. Festivalen visar de bästa nordiska kortfilmerna och dokumentärerna med berättelser från hela världen.

Året runt arbetar Nordisk Panorama med att lyfta nordiska filmer på olika event runt om i världen. Den årliga festivalen arrangeras av Malmö Stad, Film i Skåne och Nordisk Panorama. Sedan starten 1990 har festivalen turnerat mellan de fem nordiska länderna som turats om att vara värdstad. Sedan 2013 har festivalen gjort Malmö till sin fasta punkt med de lokala samarbetspartnerna Malmö Stad och Film i Skåne. 

Festivalen erbjuder en unik möjlighet till att ta pulsen på den nordiska scenen, nätverka med nordiska kollegor, se film av erkända filmskapare och bli bland de första med att upptäcka nya lovande talanger. Som publik får du se de bästa filmerna från året som gått. En hel del filmer är pinfärska och möter en publik för första gången andra har inte ens lämnat klipprummet utan presenteras som work in progress. 

Nordisk Panorama är Nordens största mötesplats för kort- och dokumentärfilmare, producenter, finansiärer och distributörer. Under Nordisk Forum for Co-financing Documentaries pitchas framtidens dokumentärer för finansiärer och potentiella samarbetspartners. Tillsammans attraherar de båda brancheventen ca 800 yrkesverksamma från mer än 20 länder.