Hoppa till huvudinnehåll
Diarienummer
AKTNR 63832-65291

Pure Fiction

Pure Fiction är ett talangprogram för kvinnor som siktar på att debutera med längre eller nya format inom fiktion. Programmet sträcker sig över drygt ett år och syftar till att erbjuda ett sammanhang med fokus på den kreativa processen, och stor möjlighet för både personlig utveckling och utveckling av projekt. Film Stockholm/Filmbasen och Film i Skåne/BoostHbg är initiativtagare och drivande i projektet Pure Fiction. Satsningen har mottagit stöd av Svenska Filminstitutet, med uppdraget från Kulturdepartementet att stärka jämställdheten inom filmbranschen.

Programmet består av kvinnliga filmskapare som utvecklar fiktionsprojekt i samarbete med varandra, mentorer, sin region och utvalda representanter från branschen. Projekten utvecklas individuellt under handledning, såväl som i grupp och är ständigt nära ett nätverk och branschen. Deltagarna får möta branschrepresentanter i flera naturliga sammanhang, därtill sker riktade insatser i form av djupgående workshops.

Målet är att filmprojektet, vid programmets slut, ska vara så pass färdigt att man kan ansöka om större finansiering och hitta samarbetspartners i linje med varje projekts specifika inriktning.

För frågor om Pure Fiction, vänligen kontakta Anne-Marie Söhrman Fermelin eller Åsa Segerstedt Falewicz