Hoppa till huvudinnehåll
Diarienummer
AKTNR 195-65613

Skola & fritid

Film Stockholm arbetar för att alla barn och unga i Stockholms län ska få pröva att skapa med rörlig bild, både i skolan och på fritiden. Vi har flera hjälpmedel för att hjälpa dig som lärare eller fritidsledare att starta ett filmprojekt. Vi kan hjälpa dig att hitta rätt filmpedagog via vår filmpedagogpool, tipsa om beprövade metoder med kameran som verktyg för barn och ungdomar, samt svara på frågor om projekt inom skapande skola. Vi har även viss teknik för filmpedagogiska projekt, samt kan ge råd och kontakter för var man kan hitta annan finansiering.

Varje år arrangerar vi Film i skolan-dagen där du som arbetar mediepedagogisk får inspiration, kontakter och ny kunskap. Vi arrangerar också en skolbiofrossa och sprider info om andra intressanta evenemang i länet och landet via vårt nyhetsbrev. Prenumerera på vårt nyhetsbrev på startsidan för att hålla dig uppdaterad. 

Vi samarbetar nära med kommunerna Botkyrka och Järfälla, som genom Xenter respektive Mediepedagogiskt centrum Järfälla stödjer skolor sitt närområde i det mediepedagogiska arbetet. Båda erbjuder olika media som pedagogiska hjälpmedel för att arbeta kring ämnen som språk (film-bok), histo­ria el­ler runt dra­ma­tur­gi, värde­grund och jämställd­hets­frågor med mera. Film Stockholm samordnar utvecklingsarbetet, tillhandahåller expertkunskaper och tillskjuter visst ekonomiskt stöd. Det lokala arbetet och insatserna sköts av kommunerna och de lokala aktörer som verkar där. 

Du som filmpedagog, filmarbetare eller fritidsverksamhet kan även registrera dig som medlem här på sidan och på så vis bygga ett eget nätverk med personer som jobbar inom samma sektor eller som kan komplettera din kompetens/intresse.

För frågor om film i skola och fritid, vänligen kontakta Fredrik, Rafael eller Charlotte